Calendar Четврток, Мај 23, 2024

Линкови


Министерство за Здравство

Фонд за здравствено осигурување на РМ

Републички Завод за Здравствена Заштита


Општина Крива Паланка

Адресар на здравствени установи во РМ

Црвен крст на РМ

Дигитална библиотека - Детско Здравје

Проект за контрола на туберколозата

Здружение на приватни лекари на РМ

Дома Оддели
АМБУЛАНТА ЗА ИНТЕРНИ БОЛЕСТИ PDF Печати Е-пошта

 

  Амбулантата за интерни болести е под раководство на Др. Дарко Вучковски, специјалист интернист и Др. Сретимир Николовски, специјалист интернист 
  ЕКГ Дијаграм 

НОВО

Холтер за крвен притисок

 (АБП мониторинг)

АБП мониторинг е континуирано следење на крвниот притисок во тек на 24 часа, додека ги извршувате вашите секојдневни активности. Со него се откриваат варијации во вредностите на крвниот притисок и се дијагностицира хипертензивната болест. Тој помага препишаната терапија да се дозира според дневниот ритам и да се постигне ефикасно лекување на високиот крвен притисок, кој ако не е соодветно третиран доведува до срцеви или мозочни инфаркти, заболувања на бубрезите итн.

 

 

Упатство за пациенти - Oтвори
(Потребен е инсталиран Adobe Acrobat Reader)

Упатство за пациенти - Сними


Доплер за долни екстремитети